"اوست كه شفا مي دهد"
رژیم غذایی پنج صفحه ای برای بیماران ام اس، صرع و آرتریت رماتوئید
موارد ممنوعه
چای – قهوه – نسكافه – قند و شكر – شیرینیجات قنادی – سس – رب – هرچیزی كه با قند و شكر تهیه شده باشد – انواع ترشیجات سركه – شور – لبنیات – مرغ و تخم مرغ ماشینی – عدس – سیب زمینی – برنج سفید - گردو – آب یخ تنقلات مصنوعی – انواع غذاهای ساندویچی – گوشت گاو و گوساله – ماهی – همراه غذا مایعات – نوشابه های گاز دار كلیه غذاهای سردی بخش و اسیدی – پرخوری – دیر خوابیدن – سرو صداهای بلند – نورهای چشمك زن – مكان های شلوغ و پر سر و صدا – میوه جات ترش و كال – گوجه فرنگی – بادمجان – نجویدن غذا – بد و بی موقع غذا خوردن .
انواع صبحانه برای این گونه بیماران
1. كره بادام زمینی + عسل + یك عدد میوه رسیده . شیرین.
2. خامه گیاهی یك قاشق غذا خوری + عسل یك قاشق غذا خوری + یك عدد میوه رسیده و شیرین.
3. تخم مرغ بومی یك تا دو عدد آب پز+ 3 قاشق غذا خوری روغن زیتون + 3 تا 5 عدد خرمای رطب.
4. شكلات صبحانه 2 قاشق غذا خوری + یك قاشق غذا خوری پودر بادام + یك عدد میوه رسیده میل شود.
5. خرما 10 – 5 عدد + 2 قاشق غذاخوری ارده + 10 عدد مغز بادام خام + یك عدد میوه رسیده میل شود.
6. مرباجات خام + یك قاشق غذا خوری خامه گیاهی میل شود. 7
. مرباجات خام + كره بادام زمینی یك قاشق غذا خوری میل شود.
توجه: از نانهای سبوس دار و خوب پخته استفاده شود.
انواع ناهار برای این گونه بیماران
1. آبگوشت گوشت گوسفند با نخود + گندم با پوست + هل و دارچین و زعفران و زنجبیل + نمك، از مجموع یك قاشق مربا خوری + سبزیجات معطر (نعناع ، ریحان ، ترخون ، مرزه و جعفری)
2. كباب گوشت بوقلمون یك سیخ ، سبزیجات معطر یك پیش دستی.
3. شوید پلو با زیره و زعفران + یك سیخ گوشت تازه شتر كباب شده + چند قاشق غذا خوری روغن زیتون + سبزیجات معطر با غذا میل شود.
4. آبگوشت گوشت كبوتر + نخود + گندم با پوست + ادویه جات معطر با سبزیجات معطر میل شود.
5. شوید پلو با زیره و زعفران + گوشت بوقلمون بخار پز شده با ادویه جات معطر + سبزیجات معطر میل شود.
6. شوید پلو با زعفران + خورش قیمه با گوشت گوسفند + دال عدس + ادویه جات معطر بدون سیب زمینی با سبزیجات معطر میل شود.
7. كباب مخلوط گوشت گوسفند با بوقلمون + سبزیجات معطر میل شود و خوب جویده شود.
انواع شام برای برای اینگونه بیماران
1. ارده 3 قاشق غذا خوری + 10- 7 عدد خرمای رطب + یك عدد میوه رسیده و شیرین میل شود.
2. تخم مرغ بومی تازه 2 عدد + 3 قاشق غذا خوری روغن زیتون + 5 عدد خرمای رطب میل شود.
3. نخود + گندم + ادویه جات معطر با حرارت ملایم پخته + یك قاشق چای خوری گلپر سائیده با سبزیجات معطر میل شود.
4. انجیر خشك 10 عدد + 15 عدد مغز بادام خام + یك عدد موز رسیده و شیرین میل شود.
5. هویج + كدو حلوائی بخار پز شده + عسل + لیمو ترش تازه + روغن زیتون + چند عدد خرما + یك عدد میوه رسیده و شیرین میل شود.
6. خرمای رطب 10-7 عدد + یك قاشق غذا خوری پودر نارگیل + یك قاشق غذا خوری خامه گیاهی + یك عدد میوه رسیده و شیرین میل شود.
7. خوراك كباب با گوشت شتر یا گوسفند یا بوقلمون با سبزیجات معطر میل شود.
خوراكهای میان وعده
1. موز یك عدد + 3 عدد خرما میل شود.
2. یك لیوان آب سیب + یك قاشق مربا خوری عسل میل شود.
3. یك لیوان شیر بادام میل شود.
4. یك عدد سیب + یك قاشق مربا خوری عسل میل شود. 5
. 10 عدد بادام هندی خام +3 عدد خرما + یك عدد سیب میل شود.
6. یك لیوان آب سیب و هویج + یك قاشق مربا خوری عسل میل شود. 7
. 15 عدد مغز بادام خام + 3 عدد خرما + یك عدد سیب میل شود. 8
. 10 عدد فندق خام + 5 عدد مغز بادام خام + 5 عدد انجیر میل شود. 9
. یك خوشه متوسط انگور شیرین میل شود.
10 میوه شیرین فصل 1 عدد + 5 عدد انجیر خشك میل شود.
11. كشمش سایه خشك یك مشت + 1 عدد میوه فصل میل شود.
12 یك لیوان آب پرتقال + یك قاشق غذا خوری عسل میل شود.
13. خرما 3 عدد + 50 گرم نارگیل میل شود. 14. 15 عدد مغز بادام خام + 5 عدد انجیر خشك میل شود.
دم كردنیهای مفید برای اینگونه بیماران
توجه: نوشیدنیهای گرم بهتر است كه 5/2 ساعت بعد از غذا میل شود.
1. یك قاشق مربا خوری دارچین سائیده + نصف قاشق چای خوری زنجبیل سائیده + یك چهارم قاشق چای خوری زعفران با 3 لیوان آب جوش دم كرده با عسل شیرین شده گرم گرم میل شود. 2. ناخنك نیم كوب شده یك قاشق غذا خوری + خارخسك نیم كوب شده یك قاشق مربا خوری با 2 لیوان آب جوش دم كرده با عسل شیرین شده گرم گرم میل شود. 3. پونه كوهی 1 قاشق غذا خوری + آویشن شیرازی 1 قاشق غذا خوری با 3 لیوان آب جوش دم كرده گرم گرم با عسل میل شود. 4. دارچین یك قاشق مربا خوری + 10 عدد هل سبز خرد شده با 2 لیوان آب جوش دم كرده گرم گرم با عسل میل شود. 5. 2 قاشق مربا خوری گل بهار نارنج + 10 عدد هل سبز خرد شده با 2 لیوان آب جوش دم كرده گرم گرم با عسل میل شود.
معجونهای مفید برای اینگونه بیماران
1. معجون جین سینگ روزی 3 قاشق مربا خوری صبح و ظهر و شب میل شود.
مواد لازم:
جین سینگ 50 گرم.
زعفران گل 1 مثقال.
هل سبز 5 مثقال.
عسل 1 كیلو.
طرز تهیه: مواد فوق را آسیاب كرده با عسل خوب مخلوط كنید و طبق دستور میل كنید.
2. معجون جوانه گندم.
مواد لازم:
بادام ، فندق ، بادام هندی ، چلغوز ، نارگیل ، كنجد ، پسته از هر كدام 100 گرم ، هل آسیاب شده 5 مثقال ، دارچین 10 مثقال ، زنجبیل 1 مثقال ، زعفران 1 مثقال ، وانیل 1 قاشق چای خوری سر صاف ، آرد جوانه گندم 250 گرم ، عسل 500 گرم و شیره خرما یك لیوان.
طرز تهیه: همه را آسیاب كرده خوب مخلوط كنید سپس عسل و شیره خرما را اضافه كنید و به آرامی هم یزنید تا یكنواخت شود در دیس پهن كرده و روی آن سلیفون بكشید و روزانه 3 تا 5 قاشق غذا خوری میل كنید.
توجه: بیماران در صورت داشتن یبوست مزاج از مواد زیر روزی 1 تا 2 قاشق مربا خوری استفاده نمایند .برگ سنا 50 گرم ، تخم گشنیز 50 گرم ، گل ختمی 50 گرم و گل سرخ 25 گرم . همه را تمیز كرده مخلوط كنید ، سپس آسیاب كرده یك قاشق مربا خوری با نصف لیوان آب و عسل میل شود .
طرز تهیه خامه گیاهی
مواد لازم و طرز تهیه:
بادام هندی خام 50 تا 75 گرم + 2 قاشق آب یا گلاب همه را در مخلوط كن ریخته بمدت 10 تا 15 ثانیه مخلوط كنید.
طرز تهیه بوقلمون بخار پز شده
بوقلمون را به تكه های مساوی خرد كرده + 1 عدد پیاز را خلال كرده با 1 تا 2 قاشق غذا خوری سركه سیب و مقداری آب اضافه كرده روی اجاق قرار دهید تا با حرارت ملایم بپزد، بعد از پخته شدن سس مخصوص را افزوده 30 دقیقه بعد غذا آماده است.
سس مخصوص
گوجه فرنگی متوسط 2 عدد + فلفل قرمز یك چهارم قاشق چای خوری + زعفران نصف قاشق چای خوری + هل سائیده 1 قاشق چای خوری + دارچین 1 قاشق مربا خوری + روغن كنجد نصف استكان و مقداری نمك ، همه را در مخلوط كن ریخته بمدت 30 ثانیه مخلوط كنید تا سس آماده شود.
طرز تهیه شیر بادام 50
گرم مغز بادام خام و شیرین را با آب گرم خیس کرده سپس پوست بکنید + 3 قاشق غذا خوری عسل + 4 لیوان آب سرد بمدت 5 دقیقه بمرور در مخلوط کن، مخلوط شود.
طرز تهیه شكلات صبحانه
مواد لازم:
ارده 5 قاشق غذا خوری + یك قاشق غذا خوری عسل یا 2 قاشق غذا خوری شیره انگور یا خرما ، مواد را خوب هم زده تا شكلات آماده شود.
نكات مهم و ضروری برای اینگونه بیماران
. بیمارن از مصرف كلیه مواد سردی بخش خود داری نمایند.
2. این اشخاص از عصبیتهای روزمره دوری نمایند.
3. اینگونه افراد از یبوست مزاج شدیداً دوری كنند. 4
. بیماران روزانه 2 بار باید اجابت مزاج نمایند.
5. غذا را خوب جویده و 2 تا 3 قاشق كمتر میل نمایند.
6. این بیماران باید از افكار مثبت و سازنده بر خوردار باشند.
7. روزانه مقداری نرمش و ورزش مناسب را انجام دهند.
8. از حضور در محافل شلوغ و پر سر و صدا جداً خود داری نمایند.
9. سعی كنند در هر وعده بیش از یك نوع غذا میل نكنند.
10. همراه غذا یا بلافاصله بعد از غذا آب و دیگر مایعات را میل نكنند.
11. اینگونه بیماران از پر خوری پرهیز نمایند.
12. این نوع افراد هر روز صبح یك لیوان آب داغ + 2 قاشق مربا خوری قدومه شیرازی را در آب داغ اضافه كرده و به آرامی هم بزنند تا كاملاً لعاب دهد سپس یك قاشق غذا خوری عسل افزوده به آرامی صبح ناشتا و یك لیوان شب هنگام خواب میل كنند.
توجه: با توجه به موارد بیان شده در صورت رعایت كلیه موارد از بیماری به لطف خدا نجات پیدا كرده و زندگی عادی و روزمره خود را ادامه خواهند داد.
- روزانه 6 لیوان آب میل شود نیم ساعت قبل و دو ونیم ساعت بعد از غذا میل شود.
- هر لقمه غذا 50 بار جویده شود.
- با افکار مثبت و سازنده براحتی خود را درمان کنید.